Britu Virdžīnu salu izpēte: Karību jūras dārgakmens

Ievads

Atrodas Karību jūras centrā, starp Valdzinošajiem Karību jūras un Ziemeļatlantijas okeāna ūdeņiem, uz austrumiem no Puertoriko, atrodas senatnīga salu kolekcija, kas pazīstama kā Britu Virdžīnu salas (BVI). Šī Lielbritānijas aizjūras teritorija sastāv no aptuveni 60 tropu salām un kaijām, padarot to par galveno galamērķi tūristiem, kuri meklē idillisku aizbēgšanu. Šīs salas, kuru sauszemes platība ir 151 kvadrātkilometrs, piedāvā skaistu koraļļu ainavu un nelīdzena vulkāniskā reljefa sajaukumu, ko papildina piekrastes līnija, kas stiepjas aptuveni 80 kilometru garumā.

Ģeogrāfija un klimats

Britu Virdžīnu salu ģeogrāfija rada aizraujošu kontrastu. Lai gan koraļļu salas ir salīdzinoši līdzenas, piedāvājot rāmas pludmales un kristāldzidrus ūdeņus, vulkāniskās salas lepojas ar stāvu un kalnainu reljefu, nodrošinot elpu aizraujošus skatus un piedzīvojumu pilnas pārgājienu takas. Augstākais punkts starp šīm salām ir Sage kalns, kas sasniedz 521 metru augstumu virs jūras līmeņa. Šai ainavas daudzveidībai atbilst BVI subtropu klimats, ko raksturo mitrums un mērena temperatūra, pateicoties vienmēr klātesošajiem tirdzniecības vējiem.

Dabas un cilvēkresursi

Dabas resursi

Britu Virdžīnu salas nav bagātas ar dabas resursiem tradicionālajā izpratnē. Tomēr to, kas viņiem trūkst minerālu bagātībā, viņi vairāk nekā kompensē ar savu patīkamo klimatu un vilinošajām pludmalēm, kas ir kļuvušas par teritorijas plaukstošās tūrisma nozares stūrakmeni. Aptuveni 46,70 % zemes ir paredzēti lauksaimniecībai, un vēl 24,30 % klāj meži, veicinot salu sulīgās un daudzveidīgās ekosistēmas.

Iedzīvotāji un attīstība

Britu Virdžīnu salās, kuru aptuvenais iedzīvotāju skaits 2020. gada jūlijā bija 37 381, ir diezgan vienmērīgs iedzīvotāju sadalījums lielākajās salās, tostarp Tortola, Anegada, Virgin Gorda un Jost Van Dyke. Angļu valoda ir oficiālā valoda, kas atspoguļo teritorijas britu mantojumu, savukārt galvaspilsēta Road Town kalpo kā kultūras un ekonomikas centrs. Pilsētu iedzīvotāju skaits ir aptuveni 48,50 %, kas liecina par līdzsvarotu izplatību starp pilsētu un lauku dzīves telpām.

Ekonomika

Britu Virdžīnu salu ekonomika ir daudzšķautņaina, un tūrisms ir galvenā nozare. Burāšanas, niršanas vilinājums un pludmales brīvdienu vispārējā pievilcība piesaista apmeklētājus no visas pasaules. Turklāt teritorija ir izveidojusi reputāciju vieglajā rūpniecībā, būvniecībā un ruma un betona bloku ražošanā. Finanšu pakalpojumu nozarei, jo īpaši ārzonas banku darbībai, arī ir nozīmīga loma BVI ekonomiskajā struktūrā. Lauksaimniecība joprojām ir daļa no salu ekonomikas, lai gan mazākā mērā, koncentrējoties uz augļu un dārzeņu audzēšanu līdzās mājlopiem, mājputniem un zvejniecībai.

Runājot par starptautisko tirdzniecību, BVI eksportē tādus produktus kā rums, svaigas zivis, augļi, dzīvnieki un celtniecības minerālmateriāli, piemēram, grants un smiltis. Salas ir atkarīgas no būvmateriālu, automobiļu, pārtikas produktu un iekārtu importa, lai atbalstītu to attīstību un uzturētu gan vietējo iedzīvotāju, gan tūrisma nozares vajadzības.

Infrastruktūra un IKP

Lai gan konkrēti dati par elektrifikācijas rādītājiem nav viegli pieejami, ir skaidrs, ka Britu Virdžīnu salas ir ieguldījušas infrastruktūrā, lai atbalstītu gan savus iedzīvotājus, gan plaukstošo tūrisma nozari. Iekšzemes kopprodukts (IKP) uz vienu iedzīvotāju 2017. gadā tika lēsts 34 200 ASV dolāru apmērā, atspoguļojot salīdzinoši augstu dzīves līmeni un teritorijas ierobežoto dabas resursu veiksmīgu izmantošanu.

Secinājums

Britu Virdžīnu salas ir kā apliecinājums Karību jūras reģiona skaistumam un izturībai. No satriecošām ainavām un bagātīga kultūras mantojuma līdz dinamiskai ekonomikai un viesmīlīgām kopienām BVI piedāvā unikālu izpētes, relaksācijas un investīciju iespēju sajaukumu. Neatkarīgi no tā, vai jūs piesaista kalnu aicinājums vai debeszils viļņu vilinājums, Britu Virdžīnu salas sola neaizmirstamu pieredzi vienā no pasaules skaistākajām vidēm.

Valsts dati

Valsts kods VI
Reģions Central America
Virsma 151 kvadrātkilometri
Zemes virsma 151 kvadrātkilometri
Ūdens virsma 0 kvadrātkilometri
Lauksaimniecības virsma 46.70%
Meža virsma 24.30%
Zemākais augstuma punkts n/a
Augstākais augstums Mount Sage 521 m
IKP/iedzīvotājs $34,200 (2017 est.)